Mark en Bart Asbroek, Auto Asbroek V.O.F.

Twintig jaar geleden startte Mark Asbroek zijn eigen autobedrijf, na acht jaar in loondienst te hebben gewerkt als auto- en vrachtwagenmonteur. Het klantenbestand groeide door de klantgerichte serviceverlening aanzienlijk, waardoor het mogelijk werd dat broer Bart zich -na eveneens jarenlange ervaring als automonteur, aan kon sluiten. Sindsdien is Auto Asbroek V.O.F. een feit.
Door de aanleg van de nieuwe N18 volgde onlangs een gedwongen verhuizing naar bedrijventerrein Stepelo. Hemelsbreed een kleine stap, maar voor het familiebedrijf een grote stap voorwaarts.

De nieuwe locatie werd gevonden in het oude pand van Bijkerk aan de Metaalstraat 7. Een groter pand betekent nieuwe kansen. Door de verhuizing kon een aantal innovatieve veranderingen worden doorgevoerd. Zo heeft het bedrijf de beschikking over extra bruggen, waardoor er meer auto’s tegelijkertijd gerepareerd of gekeurd kunnen worden. ‘In het pand installeren wij een speciaal testcentrum voor SsangYong, dit maakt ons het aanspreekpunt voor klanten en dealers in de regio Twente’, aldus Bart.
De extra ruimte in de werkplaats zorgt er tevens voor dat er efficiënter gewerkt kan worden. ‘Auto’s hoeven minder verplaatst te worden tijdens de werkzaamheden, dit bespaart tijd en dus geld’ aldus de broers ‘We hebben meer ruimte voor bandenopslag en de verhuizing gaf ons de kans de werkplaats volledig te moderniseren. Zo hebben we onze werkplaats voorzien van de modernste Hella Gutmann-uitleesapparatuur’

De vaste klantenkring van het autobedrijf hoeft niet bang te zijn dat de verhuizing gevolgen voor hen heeft. ‘Onze service, nuchtere benadering en prijzen blijven hetzelfde, we zitten alleen in een nieuw, moderner pand. De eerste reacties van klanten zijn dan ook louter positief, hier zijn we als bedrijf erg blij mee.’ In de garage hangt nog steeds, net als in het vorige pand, een informele sfeer en eenieder wordt op dezelfde vakkundige wijze geholpen. De officieel erkende SsangYong-dealer biedt behalve de nieuwste 4×4 terreinwagens een voorraad occasions van andere merken aan. Auto Asbroek is dan ook nog steeds een universele autogarage, het motto is niet voor niets: ‘Thuis in alle merken!’

Met het oog op de toekomst is Auto Asbroek met name bezig met de uitbreiding van de zakelijke klantenkring. Asbroek bood al de mogelijkheid tot zakelijke leasing, sinds de verhuizing is er meer ruimte voor bedrijfswagens. Het ruime pand biedt de mogelijkheid een grotere voorraad bedrijfswagens te presenteren en is er altijd een ruime voorraad leenauto’s. Zo blijft de zakelijke klant te allen tijde mobiel.

Om te benadrukken dat er binnen Auto Asbroek, behalve het uiterlijk, niets is veranderd, worden de deuren voor iedereen open gezet. Iedereen die een kijkje wil komen nemen is op vrijdag 21 oktober vanaf 14.30 uur welkom aan de Metaalstraat 7 te Haaksbergen. Onder het genot van een hapje, drankje en kindervertier zal het pand feestelijk geopend worden.