Boy is opgegroeid in een horecagezin. Zijn vader, Boudewijn te Koppele, had al geruime tijd een restaurant (‘de Postkoets’) en het bovengelegen café (‘de Verdieping’). Boudewijn heeft jaren geleden zijn restaurant verkocht om meer tijd aan zijn gezin te kunnen besteden. In de tussentijd was het voor Boy tijd om een opleiding te kiezen. “Ik wist niet wat ik wilde worden, dus deed ik zoals iedereen een beroepskeuzetest. Hier kwam uit dat ik de horeca in moest gaan, dus ging ik ‘de Middelbare Hotelschool’ doen. Dit bleek een succes; ik had erg veel plezier in koken en won veel wedstrijden, zoals de NK kookwedstrijd in Beesd.
Tijdens de Middelbare Hotelschool heb ik stage gelopen bij ‘Restaurant Evers’ en ‘de Watermölle’. Daarna ben ik al snel gaan werken bij ‘Fleur De Sel’ als kok.” Ondertussen startte Boy aan de
‘Cas Spijkers Academie’ en is daarmee met een stage binnengekomen bij ‘de Librije’ (2007). “Echter heb ik hier maar 6 weken stage gelopen, voordat ik een vast contract kreeg aangeboden. Zo’n kans krijg je natuurlijk maar één keer. De studie heb ik netjes naast mijn werk afgemaakt.”

In de tussentijd startte Boudewijn in 2008 met ‘Live Cooking’, waarbij hij vanuit huis catering verzorgde. “In 2010 zat ik in bespreking met ‘de Librije’ om mijn contract te verlengen, maar daar kwamen we niet helemaal uit. ‘Live Cooking’ was toen op het punt dat mijn vader gedwongen was personeel aan te nemen, of samen met mij verder te gaan. Dat laatste is het geworden. ‘Live Cooking is toen ook verhuist naar de Metaalstraat, waar we nu nog steeds zitten.” Met de ervaring van Boy is ‘Live Cooking’ naast catering ook kookworkshops gaan aanbieden.

Bij kookworkshops, catering en horeca in het algemeen gaat het bij Boy om gezelligheid. “Als mensen zin hebben staan we 4 uur lang te koken en als ze zin hebben om ook lekker te borrelen dan kan dat ook. Dan passen we het menu daarop aan.

Lees meer in onze krant van december 2015