Het is u wellicht al opgevallen: er is volop bedrijvigheid rond de Hengelosestraat t.h.v. de toekomstige kruising met de N18. Noaber18 realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat het deel van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. Ter voorbereiding op de aanleg van de N18 is Noaber18 bezig met het plaatsen van tijdelijke hulpbruggen en fietsonderdoorgangen. Ook worden bypasses (korte wegomleggingen) aangelegd.

Sinds 21 oktober wordt er gewerkt aan een tijdelijke hulpbrug bij de Hengelosestraat (N739) De hulpbrug is nodig om in de realisatiefase van de N18 het bouwverkeer ongelijkvloers te kunnen laten kruisen met het reguliere verkeer op de Hengelosestraat. Tegelijkertijd is begonnen met de aanleg van een bypass van de Hengelosestraat, deze is nodig om ruimte te creƫren voor de bouw van het viaduct. Het werk van de aanleg van de bypass duurt naar verwachting tot eind november 2016. De bypass zal worden aangelegd in het vrije veld dat parallel aan de Hengelosestraat ligt.

Om de aansluiting van de bypass met de Hengelosestraat te realiseren, is een aantal verkeersmaatregelen nodig. Gedurende een aantal dagen in november worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer om en om te laten passeren. Er kan dus sprake zijn van enige verkeershinder tijdens deze periode.